ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ-ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ-ΦΥΛΑΚΗ ΝΟΟΣ-ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΖΩΗ

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΑΓΑΠΗ ΑΛΗΘΙΝΗ.....

Αγάπη αληθινή σαγηνεύει την ταπεινή ψυχή που τρέχει στο πόνο του φτωχού με δέηση εσωτερική για να τον ελευθερώσει απο κάθετι κακό.

Αγάπη καρδιακή ευρίσκεσαι στό δάκρυ του ταπεινού χωρίς να ζυγίζει το πόνο τό δικό του αλλά τρέχει ξυπόλυτος μέσα στη νυχτα του χειμώνα για να ζεστάνει τον παγωμένο αδελφό του.Δέν κοιτά τήν άνεση του σώματος του αλλά την κούραση του πονεμένου απο τη θλίψη της ζωής του.

Αγάπη ταπεινή κερδίζει κάθε αδικημένο που πονά απο την κακία του άλλου και αδημονεί να σώσει κάθε ψυχή ασθενική απο το βάρος της πληγή της.

Αγάπη ψυχική αδυνατεί να ανοιχτεί στό πέλαγος των πειρασμών από αδυναμία εσωτερική διότι διστάζει να δεί τη αδύνατη ψυχή της.

Αγάπη αδελφική πονά σε κάθε βήμα για την προστασία της αδελφής ψυχης διοτι νοιώθει το πόνο της καρδιάς της και δέεται εσωτερικα για τη σωτηρία της ζωης της.

Αγάπη συζυγική κρύβεται στο φόβο της αδύναμης ψυχής καί τολμά να θυσιαζεται στην πρώτη φωνή της αγαπημένης της ψυχής χωρίς να σκεφθεί τα πάθη της καρδιάς της.

Αγάπη πατρική ξεχνά ότι υπάρχει αληθινά διοτι δίνεται με πόθο εσωτερικό γιά να προστατεύσει το σπλάγχνο της ζωής του.

Αγάπη μητρική δακρύζει σε κάθε κλάμα του παιδιού της απο ένστικτο εσωτερικό καί τρέχει χωρίς λογική στη βοήθεια του για να σκεπάσει κάθε θλίψη ουσιαστική που φανερώνει τη αυτοθυσία της ζωής της.

Αγάπη πνευματική ξεπερνά κάθε ανθρώπινη ζωή διότι ζεί απο τον Θεό και προσφέρει δια του Θεού καί ανεβαίνει στο θρόνο του Θεού για να θαυμάσει την θεϊκή αγάπη της Αγίας Τριάδος.Αυτή είναι ανώτερη όλων διότι είναι έρως θεϊκός που δεν μειώνεται με το χρόνο αλλά αυξάνεται κάθε λεπτό με την αδιάλειπτη προσευχή καί το δάκρυ της ψυχής που θερμαίνει την φωτεινή καρδιά απο την υπερβολική αγάπη προς τον Θεό.Ποιός μπορεί να την πλησιάσει αν δεν καίγεται εσωτερικά απο αγάπη θεϊκή!

Εκείνος που αγαπά δεν σκλαβώνει αλλά ελευθερώνει τον άλλον.

Εκείνος που αγαπά δεν πληγώνει αλλά ταπεινώνεται για να μην χαθεί η αγάπη της ψυχής.

Εκείνος που αγαπά δεν κοιτά τον εαυτό του αλλά κοιτά να ευχαριστήσει τον άλλον αρνούμενος το δικό του θέλημα.

Εκείνος που αγαπά δεν εμποδίζει τον άλλον στο δρόμο της ζωής του αλλά τον βοηθεί να ζήσει οσο πιο πολύ ευτυχισμένος.

Εκείνος που αγαπά σιωπά μπροστά στο θυμό του άλλου και με χαμόγελο τον χαϊδεύει για να δείξει με τον όμορφο λόγο του την αγάπη της καρδιάς του.

Εκείνος που αγαπά δεν ψάχνει τα λάθη του άλλου αλλά τα σκεπάζει με την σιωπή του και την προσευχή του.

Εκείνος που αγαπά τρέχει στον φτωχό και πεινασμένο για να τον θρέψει όσο μπορεί με τρόπο ταπεινό.

Εκείνος που αγαπά δεν ξεχνά τη χήρα και το ορφανό αλλά τους αναζητά να τους βοηθήσει μυστικά.

Εκείνος που αγαπά είναι άσβεστη φλόγα που φωτίζει κάθε ψυχή μοναχική και σιωπηλή με τήν αγάπη της καρδιάς του χωρίς να υπολογίζει κόπο και ανάπαυση σώματος και ψυχής.

ΑΓΑΠΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΥΓΙΖΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ .ΑΜΗΝ.